Profesionalna pedikura

Pedikura je zadnji tretman na koji bih ikad pomislila ići. Nikada nisam bila. Zašto? Očito ne brinem toliko o svojim stopalima… nakon cjelodnevnog stajanja, hodanja, nošenja štikli ili preuskih tenisica. Nemam velikih problema sa stopalima pa ih nekako uvijek ostavljam po strani.

No, proljeće je već odavno prešlo u ljeto, i počeli smo pokazivati svoje nožice. Naravno, dobar povod za promjene uvijek je ono što drugi vide, jer zašto bismo i inače brinuli o ,primjerice, stopalima.

Svoja stopala i nokte kod kuće “krpam” kako znam, podrežem, počistim, namažem kremom (svake prijestupne) i stavim neki lak u boji. No, ono što vam profesionalna pedikura od nogu uradi u pola sata, nikako ne možete postići kod kuće. A još dobijete i kratku masažu te ugodno društvo. Pa u čemu to griješimo kad je njega stopala u pitanju?

Najlonke – ovo je apsolutna “smrt” za vaša stopala. Zbog umjetnih materijala od kojih su izrađene, koža vam ne može disati, zapravo se znoji i gubi na vlagi. Rezultat je isušena koža stopala.

Visoke pete – ponekad ih ne možemo izbjeći, no preporuča se nositi ih rjeđe, odnosno kombinirati s nečim udobnijim. Svakako obratite pozornost na to da budu izrađene od udobnih materijala i ukoliko vam treba, koristite anatomski uložak.

Neredovita njega – ako već na kožu tijela stavljate losion ili kremu svaku večer, nikako ne zaboravite stopala. Uz to, priuštite si kratku masažu jer su stopala puna živčanih završetaka, pa osim što ćete im olakšati te potaknuti cirkulaciju, usput ćete se i opustiti.

Zanemarivanje znakova – vidite li da vam je nokat žut, nakon što skinete lak, to može značiti da ste pretjerali s nošenjem laka i da noktu treba odmor. Nekoliko mjeseci pustite da nokat “diše”, nemojte stavljati lak i dopustite da izraste novi. Primijetite li urastanje nokta, promjenu boje ili oblika, posjetite dermatologa ili pedikera i neka vam kaže o čemu se radi. Sve promjene znak su nečega što nije normalno, stoga ne zanemarujte to jer biste mogli ostati bez nokta ili čak zakomplicirati stvari.

No Replies to "Profesionalna pedikura"