Gelovi i nokti

Lijepe i njegovane ruke jedna su od stvari koje često privuku oko ljudi u našoj blizini. Žene često govore kako je prva stvar koju primjete na muškarcu upravo to – ima li lijepe ruke. Lijepe ruke prije svega znače njegovane i uredne nokte. Svjesni smo kakva se potencijalna ljepota krije u ženskim noktima, no ne treba zanemariti ni činjenicu da su nokti odraz našeg zdravlja.

Nije bitno volite li duge nokte ili su vam praktičniji kraći, bitno je da su uvijek uredni i prije svega čisti. U posljednje su vrijeme u modu ušli kratki nokti u svim mogućim bojama. Naravno, odabir boje laka ovisi o dužini noktiju, poslu kojim se bavite i vašoj osobnosti. Ako ste čak i studentica koja voli žutu boju, takav lak može izgledati sasvim moderno i slatko na kratkim noktima, ali i pomalo neukusno na jako dugim noktima. Nježne nijanse ružičaste izgledat će romantično neovisno o dužini noktiju.

Kad govorimo o obliku noktiju, odaberite oblik koji vam se najviše sviđa, ali pri tome morate voditi računa i o strukturi te čvrstoći vaših noktiju. Ovalni, četvrtasti, okrugli ili pak vrlo moderni  stiletto tj. špičasti? Odabir je na vama, ali uzmite u obzir da oblik noktiju može vaše ruke učiniti ljepšima i profinjenijima.

Posljednjih nekoliko godina mnoge su se žene odlučile na geliranje noktiju. Riječ je o nešto skupljoj varijanti manikure koja će vam omogućiti nekoliko tjedana savršenih noktiju. Gel će vašim noktima dati potrebnu čvrstoću i savršen oblik koji traje do četiri tjedna. Sve to ovisi o vrsti gela koji se koristi te stručnosti manikerke. Uz njezinu će pomoć vaši nokti lako postati dugi, lijepi i čvrsti, a ujedno mogu biti prava mala umjetnička djela. Ako se odlučite za geliranje, preporučujemo mjesečnu posjetu kozmetičkom salonu i održavanje gela. U suprotnom riskirate brojne infekcije jer se gel odvaja od nokta i dopušta vodi i ostalim tvarima da uđu između površine nokta i gela.

Ako ste zapravo i zadovoljni svojim noktima, razmislite želite li ih gelirati jer jednom kada skinete gel, vaši će nokti možda biti slabiji. Sve je to privremeno, barem dok ne prođe vrijeme potrebno noktu da potpuno izraste. Ne preporučamo jeftinije tretmane jer cijena ovisi o kvaliteti gela. Jeftiniji gel  može uništiti vaše nokte, a može biti i kancerogen ukoliko nema licencu. Gelirani nokti savršeni su za slabe nokte koji lako pucaju ili se listaju, ali i za zanimanja koja lako oštećuju ili nokte ili samu manikuru. To je čest problem konobarica koje su u stalnom kontaktu s vodom ili pak frizerki.

Kao i uvijek, odluka je na vama. Razmotrite pozitivne i negativne strane, odlučite kakve nokte želite te koliko vremena možete odvajati za njihovu njegu. Dužina, oblik, ukrasi i boja – vaša su osobna stvar. Neovisno o trendovima, odaberite ono što je vama najprivlačnije i najljepše. Jedno je sigurno – vaše ruke neće biti lijepe ako odaberete stiletto duge nokte u zelenoj boji jer je to možda u trendu, a zapravo volite lijepe kratke nokte u neutralnim nijansama. Budite svoji i neka nokti, ma kakvi god bili, budu dio vaše osobnosti.

No Replies to "Gelovi i nokti"